Blijf op de hoogte van de laatste updates en schrijf je hier in.

NON SOLO

21/03/2016

Vanaf vandaag, 26 maart, ligt het tweede nummer van NON SOLO in de winkel.

Het hedendaagse tijdschrift informeert vanuit het oog van Italië liefhebbers en kenners de gastonomie, de cultuur, de heerlijke wijnen, soms wat nostalgie, de gastvrijheid, geweldige road trips, kortom het dagelijkse Italiaanse leven 'pur sang'.

Een must voor elke Italië freak....

 
 

Plaats een reactie

 

Rillettes van konijn met geuze

21/03/2016

Makkelijk te bereiden, echt niet moeilijk, met gezonde vetten en werkelijk heerlijk als aperitiefhapje of op het terras....

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Bouillabaisse met verse vis en rouille - Hendrickx Feesten

11/09/2015

Deze heerlijke vissoep kan je vooraf maken en is overheerlijk ! 

Wel wat werk, maar echt de moeite !

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Aardappel in zoutkorst - Hendrickx Feesten

09/09/2015

Aperitiefhapje dat je ook vooraf kan klaar maken.

Kan ook voor een grotere groep....

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Zalm in krantenpapier op de BBQ

14/08/2015

Zalm in krantenpapier op de BBQ 

 

 

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Geroosterd brood met asperges, ricotta en prosciutto uit de oven - de Kookvaders

23/06/2015

Asperge - variant die het ook erg goed doet als lunch bij een overheelijke salade.

Kan ook als tussengerecht.

 

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Panacotta van witte asperges - De kookvaders

23/06/2015

Origineel aperitiefhapje met asperges.

Snel, makkelijk en van te voren te maken.

Dit recept is speciaal voor de Thermomix.

 

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Oosterschelde kreeft met asperges - Restaurant Helsen

23/06/2015

Dit prachtige gerecht is van de hand van Frederic van Restaurant Helsen in Kasterlee.

Het bereiden vraagt de nodige tijd, maar als je echt wil scoren op een vrije dag.....

Deze bereiding is erg uitgebreid, maar het is natuurlijk ook mogelijk om wat te vereenvoudigen...

Zie recept hier onder bij gerechten.

 

www.restauranthelsen.be

 

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Burrata met verse doperwtjes en basilicumolie - Restaurant Lewis

16/06/2015

De zomer lonkt en we eten graag fris, vernieuwend en zo mooi !

Dit gerecht is lekker, makkelijk te bereiden en je zal er elke genieter mee kunnen verrassen....Heerlijk op een terras onder een paraplu in het zonnetje....

www.resto-lewis.be

 

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Scampi met pikante tomatensaus uit de oven - anoniem

31/05/2015

Dit is een erg mager gerecht en het smaakt de tweede dag nog veel beter !

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Winnaar van de kurken

20/05/2015

De winnares van 'het raden der kurken' is geworden: Mevrouw Monique Nys uit Ravels met 698 kurken ! 

Het exacte aantal was 693 kurken. Zie damjan op de foto.

Zij krijgt de magnum Séguéla Jean Julien 2010, een prestige wine cooler, een wine saver met een extra set dopjes, uitschenkteutjes en een luxe flesopener van Screwpull.

Een verdienstelijke troostprijs gaat naar Walter Dickens die met 686 kurken net naast de fles greep....

 

Proficiat voor de winnaars. 

 

 
 

Plaats een reactie

 

Recept aperitief Exot Rosé - tonic

19/05/2015

Hierbij enkele foto's van onze geslaagde pop-up degustatie.

In de namiddag in de mooie lichte zaal degusteren en in de vooravond een vloeiende overgang naar het pop-up diner.

Zal vervolgd worden.....

Recept van onze aperitief Rosé - tonic (erg fris en slechts 2 % alcohol ! Waar is de zon !!!)

12 cl Danner Exot (dit is een licht houtgelagerde rosé van Pinot Noir). Al gekoeld in de ijskast.

8 cl tonic 1724. Ook al gekoeld in de ijskast.

7 grote ijsblokken

takje citroentijm

zeste van bloedappelsien (maar enkele weken verkrijgbaar, maar die kan je ook vervangen door gewone appelsien)

 

 
 

Plaats een reactie

 

Easy Cooler - Restaurant Silo's

15/05/2015

De eerste Easy Cooler staat in Silo's Boortmeerbeek !

www.silos.be

 
 

Plaats een reactie

 

Asperges met King Crab, weisaus en gebakken hazelnoten - Restaurant Lewis

13/05/2015

Maandag 11 mei had ons damesclubje van 8 weer een leuke workshop bij Lewis in Hoogstraten.

We maakten er heerlijke asperges met King Crab, weisaus en gebakken hazelnoten.

www.resto-lewis.be

Zie recept en foto's hieronder. 

 

 

Recepten:

Wijnen:

 

Plaats een reactie

 

Laatste hand....

12/05/2015

Vandaag werd de laatste hand gelegd en de voorgevel geschilderd van onze prachtige locatie...voor onze degustatie !

Allen van harte welkom nu vrijdag, zaterdag en zondag van 13u tot 18u.

 

 
 

Plaats een reactie

 

Wijnbouwer Jérôme en de Chinese rijsttafel

18/05/2013

Jérôme en de Chinese rijsttafel.

Met de voorbereiding van de proeverij van volgende week, moet ik vaak aan dit verhaal denken....

Zoals elk jaar bestel ik op zondagavond na de jaarlijkse degustatie een Chinese rijsttafel voor al de wijnbouwers en mijn helpers. Al 20 jaar een traditie.

Enkele jaren geleden had Jérôme van Domaine des Aspes en Prieuré des Mourgues een geweldige honger en zat heen en weer te schuiven op zijn stoel.

Mijn man Ronny kwam binnen met de bekers soep, de potten rijst, een tiental verschillende schotels met vis en vlees, bekers saus, potjes nasi en bami en begon één voor één alles op de tafel te plaatsen.

Opeens vliegt Jérôme naar een bekertje soep, rukte het plastiek dekseltje er van af en begon als een razende te drinken. Hij goot de inhoud zelfs niet in het soepbord.

Toen het bekertje bijna leeg was, stopte hij en begon stilletjesaan gigantisch rood te worden en te gloeien….

Hij bleek de pikante saus opgedronken te hebben….

Daar heeft hij toch wel een hele tijd deugd van gehad….en hij was super stil voor de rest van de avond....

 

Wijnen:

 

Plaats een reactie