Domaine des Rémizières

Domaine Des Rémizières

Dit familiedomein bestaat sinds 3 generaties en bezit momenteel zo’n 30 hectare wijngaarden in de diverse appellaties.

Zij bezitten vele kleine wijngaarden die zich bevinden in de naburige dorpen, wat het grote voordeel geeft dat zij omwille van de diversiteit van de ondergronden zeer complementaire wijnen kunnen assembleren. Zij behandelen de wijngaarden volledig biologisch en proberen zo de typiciteit van de terroir te behouden. De rendementen worden bewust laag gehouden en het fruit wordt in optimale rijpheid per perceel manueel geoogst. De houtlagering is afhankelijk van de oogst per perceel en jaartal en duurt tussen de 8 en 15 maanden. Zij maken hiervoor gebruik van diverse maten en soorten houten fusten: demi muids (600 L) en barriques (228 L).

De wijnen zijn erg finesserijke wijnen en hebben een schitterend bewaarpotentieel. Philippe is uitgeroepen tot ‘Wijnpersoonlijkheid van het jaar’ door Robert Parker in het nummer 144. Biologische wijnbouw.

 

Wijnen: