Famille Paquet (Domaine des Valanges)

Famille Paquet (Domaine Des Valanges)

Michel en Jocelyne Paquet stichtten het domein in 1980 en kochten 11 hectare wijngaarden in de appellatie Saint-Véran. Gedreven door hun passie naar kwaliteit bleef het domein en hun naam groeien. Ondertussen hebben ze die passie overgegeven aan hun 3 zonen: Jean-Baptiste, Mathieu en Camille.

In 2014 nemen Camille en Mathieu een plaatselijk domein met 2 hectare wijngaard over. Dit domein is gelegen in Solutré, op het grondgebied van Pouilly-Fuissé.

In 2016 nemen de 3 broers het ouderlijk domein met een areaal van 13 hectare over van hun ouders. Camille is verantwoordelijk voor de wijngaarden en de vinificatie, Mathieu en Jean-Baptiste nemen de verkoop en commercialisatie voor zich.

In 2016 nemen ze 12 hectare wijngaarden over die zich bevinden in de regio Mâcon-Lugny "Les Charmes" en in Mâcon-Villages. Een mooie aanwinst voor hun assortiment.

In 2018 is een eerste deel van het domein klaar voor de officiële klassificatie naar biologische wijnbouw.

In dat jaar begint het nieuwe samengestelde domein ook aan een nieuw hoofdstuk met de verandering van de naam 'Domaine des Valanges' naar 'Famille Paquet'. Deze omvattende naam maakt het assortiment overzichtelijker voor de consument en het versterkt het famililale imago.

Deze nieuwe generatie heeft alle troeven in handen om het domein op een erg professionele manier te leiden.

 

Wijnen: