Celler Pascona

Celler Pascona

Celler Pascona ligt in het dorpje Falset (la Vall dels Fantanals) en bezit wijngaarden op 3 van de 5 diverse terroirs die de regio Montsant rijk is. Het domein heeft in totaal 20 hectare wijngaarden, verdeeld over 17 percelen die zich bevinden op diverse ondergronden, namelijk

  • klei
  • zand met graniet
  • leisteen.

In de wijngaarden telen ze 6 verschillende druivensoorten: Grenache, Samsó, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon en Muscat à Petit Grains. Verder bezitten ze nog een andere wijngaard nabij de rivierbedding van de Ebro en daar groeit de mooie Macabeo. 

Het domein werkt volledig biodynamisch en vinifieert de druiven van de diverse percelen apart, zodat hun typiciteit blijft behouden. Men trekt deze natuurlijke manier van werken over de hele lijn door, wat ook wil zeggen dat ze geen gisten toevoegen om de fermentatie te starten en de wijnen worden op het einde ook niet gefilterd. De unieke locatie van Celler Pascona bevindt zich in een microklimaat. Dat wil zeggen dat de gemiddelde temperatuur lichtjes lager is dan de gemiddelde temperaturen in de rest van deze Montsant regio. Dit resulteert in wijnen die fruitiger zijn en ook meer frisheid bevatten in vergelijking met de andere wijnen uit deze regio.

Wijnen:

Celler Pascona Lo Noi del Sac 2020
Celler Pascona
750 ml - Bouteille
Droog wit
In voorraad

15,95 €