Weingut Josef Jamek

Weingut Josef Jamek

Wachau is een klein, maar belangrijk wijn district in het noorden van Oostenrijk. De regio behoort tot één van de meest bekende en respectvolle wijngebieden. De wijnen zijn er vol, rijkelijk en ietwat peperig. 

Eén van de absolute voortrekkers in dit prachtige gebied is Josef Jamek. Reeds in de jaren '50 produceerde hij een nieuwe stijl van wijn...droog, niet gechaptaliseerd (dus geen bijvoeging van suiker, wat nogal voorkwam in de regio) en daardoor ook een lager alcoholgehalte (want we weten dat suiker omgezet wordt in alcohol, door middel van de gisting). Door de jaren heen werd deze werkwijze het voorbeeld en nog later dé maatstaf voor de ganse regio. Ook nu nog hebben ze zelf een kwaliteits controle orgaan gebaseerd op de rijpheid van de druiven en alcoholcontrole voor de witte, droge wijnen.

Tegenwoordig wordt Josef bijgestaan door zijn jongste dochter Jutta en haar man Hans Altmann. Hun zoon Herwig helpt ook al mee in het familiebedrijf dat, naast het wijndomein, ook een lokaal restaurant omvat.

De wijngaarden zijn gelegen op diverse toplocaties. Hij werd dan ook gelauwerd door de Oostenrijkse Wine Association als 'waarschijnlijk de beste collectie van private in eigendom zijnde wijngaarden over heel Oostenrijk'. In de ondergrond vinden we veel van het zeldzame graniet en gneis en lager gelegen wijngaarden hebben dan weer een zandbodem.


Wijnen:

Josef Jamek Steinfeder Mariengarten 2017
Weingut Josef Jamek
750 ml - Bouteille
Fris/fruitig wit
In voorraad

16,50 €

Jozef Jamek Ried Acheiten Federspiel 2017
Weingut Josef Jamek
750 ml - Bouteille
Wit
In voorraad

26,85 €