Bott-Geyl

Bott-Geyl

Jean-Christophe en Valérie Bott behoren tot de nieuwe generatie topwijnmakers in de Elzas. Sinds 1993 aan het werk op hun eigen domein. Eerst bio, en vanaf 2004 biodynamisch. De druiven worden met de hand geplukt, in kleine kistjes gelegd en zo vlug mogelijk naar de wijnkelder vervoerd. Deze is in verschillende niveau's tegen een helling gebouwd, zodat alles via de zwaartekracht verloopt, zonder het gebruik van mechanische pompen. Voor de fermentering gebruikt men uitsluitend eigen gisten en vooral veel tijd. Vaak 3 tot 6 maanden, waardoor de wijnen winnen aan complexiteit en intensiteit. De wijnen rijpen 4 à 8 maanden 'sur lie' wat dan weer de structuur en de fijnheid van de wijnen bepaalt. Na het bottelen worden wijnen vaak nog jaren op het domein verder gerijpt.

Het resultaat zijn aromatische en complexe wijnen met veel intensiteit, maar die bijzonder drinkbaar zijn.

Jean-Christophe en Valérie zijn echte gastronomen en dat proef je in hun wijnen. Hun wijnen krijgen dan ook in de Franse en internationale wijngidsen topscores.

Biologische en biodynamische wijnbouw.

Wijnen:

Bott-Geyl Métiss 2018
Bott-Geyl
750 ml - Bouteille
Wit
In voorraad

12,95 €