Château Franc Pipeau

Château Franc Pipeau

Vader Jacques Bertrand heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in Saint-Emilion en Bordeaux.  Zelf bleef hij altijd bescheiden en ook zijn kinderen werden opgevoed met die mentaliteit, ondanks het feit dat ze op school en in het dagelijkse leven in contact kwamen met de allerbeste Châteaux.

Jacques Bertrand werd door de jaren heen voorzitter van het  Syndicat Viticole de Saint-Emilion, Président  van de  Fédération des Grands Vins de Bordeaux (het overkoepelend orgaan voor Bordeaux) en hoofd van de  Jurade de Saint-Emilion. Bij deze laatste werd hij opgevolgd door Hubert de Bouard van Chateau Angelus. 

Een grote meneer dus, maar die samen met zijn familie altijd in grote bescheidenheid gewerkt heeft.

Dochter Anne Marie is verantwoordelijk voor Chateau Franc Pipeau.

De wijngaard van 6.3 ha  ligt in de deelgemeente Saint-Hyppolyte en heeft een gunstige  zuid-oostelijke orëntatie.  De wijnstokken zijn gemiddeld 35 jaar oud wat voor een mooie concentratie en complexiteit zorgt.  De druiven worden met de hand geplukt. Een dubbele trieertafel zorgt er voor dat enkel perfect gezond fruit in de cuves terechtkomt. Na een lange maceratie worden de gekneusde druiven zachtjes geperst in een “basket press”.  Deze moderne pers werkt veel zachter, met een puurder sap als resultaat.

De wijn rijpt de 15 tot 18 maanden op Franse eik, waarvan ongeveer 1/3 jaarlijks vernieuwd wordt.

Wijnen:

Château Franc Pipeau 2018
Château Franc Pipeau
750 ml - Bouteille
Rood
In voorraad

20,95 €