L

L'infernal

Catalonië is in een goede 30 jaar uitgegroeid tot één van de topregio’s in Europa voor wijn en gastronomie.  Voor wijn is Priorat het boegbeeld, ondanks het feit dat er maar een beperkt aantal producenten zijn.

De wijngaarden zijn behoorlijk steil en in extreme omstandigheden maakt men hier grote wijnen. 

In de bodem zit een broze variant van leisteen, die men daar llicorella noemt waardoor de wijnstokken nog extra moeten vechten voor hun beetje water en voedsel.  Het is de basis voor krachtige wijnen die terzelfdertijd ook een aangename frisheid hebben. Tel daarbij nog de maritieme invloed en de hoogteligging  zodat het bijna logisch is dat dit unieke wijngebied, samen met Rioja, de hoogste klassering binnen Spanje krijgt.

L’infernal werd begin dit millenium opgericht door drie gekende Franse wijnmakers. Jean-Michel Gérin (Côte Rotie), Laurent Combier (Crozes-Hermitage) en Peter Fisher (Ch. Revelette, Aix-en-Provence) kregen de steun van  René Barbier, eigenaar van Clos Mogador en lokale wijnlegende.

Ondertussen beschikt het domein over 8 ha wijngaard waar biologisch gewerkt wordt. Opvallend daarbij zijn enkele percelen heel oude Carignan en de aanplant van meer Syrah (waarmee ze alle drie veel ervaring hebben).

In 2018 werden de rangen versterkt met Léo Cuisinier en Lucas Chazallet die, na hun carrière bij Laurent, het domein in Catalonië gaan leiden.

Wijnen:

L'Infernal Riu 2017
L'infernal
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
In voorraad

25,50 €