Bocale

Bocale

 

Umbria sluit aan op Toscanië in zuidelijke richting. Binnen Umbria zijn er een aantal deelgebieden, waarvan de regio rond het historische stadje Montefalco de meest gekende is.  Wij vinden er niet minder dan 3 verschillende  DOCG’s, het lokale equivalent voor een Grand Cru-appellatie.

Montefalco is tevens de regio van de Sagrantino-druif, die bekend staat om haar krachtige tannines en uitstekend bewaarpotentieel.

Bocale is een klein familaal domein van 10 ha.  De familie Valentini zat roeger in de olijfoliebusiness en  “bocale”was de lokale meeteenheid voor olijfolie. De volgende generatie bleef de bijnaam Bocale dragen, en daarom werd ook hun domein zo genoemd.

De wijngaarden zijn zuid-oostelijk geörienteerd wat een perfecte rijping toelaat.

Na de oogst worden de druiven ontrist en start de fermentatie en maceratie in inoxcuves. Daarna wordt elke druivensoort afzonderlijk opgevoed in grote eiken vaten.  Vroeger werden er vooral kleine eiken vaatjes gebruikt, maar daar werd van afgestapt om meer de fruitexpressie te behouden.

Ondanks de kleine oppervlakte beschikt de familie Valentini over een bijzonder goed uitgeruste ondergrondse .wijnkelder, voorzien van eigen zonnecellen.

De wijnen zijn biologisch en vegan.

 

Wijnen:

Bocale Montefalco Rosso 2020
Bocale
750 ml - Bouteille
Fris/fruitig rood
In voorraad

15,95 €

Bocale Montefalco Sagrantino 2018
Bocale
750 ml - Bouteille
Kruidig rood
In voorraad

29,95 €