San Lorenzo

San Lorenzo

 

Abruzzo ligt in de zuidelijke helft van Italië aan de Adriatische zee, ter hoogte van Pescara.  Tussen het massief van Gran Sasso - op 20 km - en de Adriatische zee - ook op 20 km - ontstaat een gunstig microklimaat. Iets meer naar het noorden, rond Teramo, liggen een beperkt aantal DOCG wijngaarden, wat eigenlijk de lokale Grand Cru’s zijn. San Lorenzo ligt midden in de wijngebieden, op zo’n 25 km van Pescara. Hier groeien de druiven in een perfect klimaat op een ondergrond van klei en leisteeen met een natuurlijke doorloop van bronwater.

San Lorenzo is een bloeiend familiebedrijf dat zijn oorsprong kende toen de overgrootvader in 1890 zijn eerste wijngaard kocht. De familie Barbone is gekend voor hun DOCG-topwijnen, maar heeft ook mooie DOC wijnen met een uitzonderlijke  kwaliteit/prijsverhouding. Het domein heeft ondertussen een areaal van 150 hectare dat uit één stuk bestaat, uitgestrekt over drie verschillende heuvels en tussen drie kleine meren, maar de ganse productie blijft in handen van de familie.

Montepulciano is na Sangiovese de meest aangeplante druivensoort in Italië. Omwille van het Toscaanse stadje Montepulciano worden beiden wel eens verward. Nochtans is er weinig of geen verband. Montepulciano is een laatbloeiende druif die zorgt voor dieprode wijnen met aroma’s van rood en zwart fruit. De wijnen zijn vlezig en hebben aangename zuren en zachte tannines.

De laatste jaren maken ook de witte wijnen grote vooruitgang.

Wijnen:

San Lorenzo Sirio Trebbiano d'Abruzzo 2019
San Lorenzo
750 ml - Bouteille
Fris/fruitig wit
In voorraad

8,95 €

San Lorenzo Casabianca 2019
San Lorenzo
750 ml - Bouteille
Fris/fruitig wit
In voorraad

11,65 €

San Lorenzo Montepulciano d'Abruzzo Oinos DOCG 2019
San Lorenzo
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
In voorraad

23,60 €