Les Eminades

Les Eminades

Domaine les Eminades ligt in Cebazan, op 5 kilometer van Saint-Chinian. Luc en Patricia waren in 2002 zo onder de indruk van de verscheidenheid van het terroir van Saint-Chinian dat ze besloten hier hun eigen wijndomein te starten. De diversiteit van rode zandsteen, klei en kalksteen, zwarte leisteen en vuursteen bleken de ideale ondergrond voor hun project. Luc Bettoni leerde de stiel als oenoloog bij Alain Brumont van Château Montus in Madiran.

Op korte tijd kregen ze 10 hectare wijngaard bij elkaar, aangeplant met voornamelijk Carignan, oude Grenache tussen 35 à 60jaar oud, Syrah en Cinsault en ook Oeillade, een betere variëteit van Cinsault. De verscheidenheid aan terroir bleek voor hen een schot in de roos.

De wijngaarden liggen tussen 150 en 270m hoogte.

Luc Bettoni begon volledig biologisch te werken en snoeide zijn stokken radicaal om het rendement tot max 35 hectoliter per hectare te brengen. Manuele oogst in kleine manden met vervolgens volledige triage in de kelder.  De wijnen worden niet gefilterd noch geklaard. Tijdens de vinificatie werken ze zonder toevoeging van gistcellen en gebruiken ze zo weinig mogelijk sulfiet. Dit is mogelijk omdat enkel de gezonde druiven na selectief triëren in de gistkuip gaan.

Ondertussen werken Luc en Patricia niet alleen biologisch, maar ook biodynamisch. Ze kozen voor de controle van Demeter: één van de strengste controle organen in de biodynamie.

 

Wijnen:

Les Eminades Silice 2019
Les Eminades
750 ml - Bouteille
Droog wit
In voorraad

20,50 €

Les Eminades Cebenna 2019
Les Eminades
750 ml - Bouteille
Kruidig rood
In voorraad

15,95 €

Les Eminades Sortilège 2018
Les Eminades
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
Beperkte voorraad!

18,50 €

Les Eminades Vieilles Canailles 2017
Les Eminades
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
In voorraad

29,50 €