Nicola Bergaglio

 

Nicola Bergaglio richtte zijn bedrijf in 1946 op. Het begon als een agrarisch bedrijf, waar wijn slechts een bijzaak was. Maar dit veranderde toen in de 1974 de DOC aan het gebied werd toegekend. De regio werd op de kaart gezet en in 1977 bottelde hij, samen met zijn zoon Gianluigi hun eerste Gavi. Sinds 1998 heeft de regio een upgrade gekregen naar het DOCG status. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ook Gianluigi's zoon Diego vervoegde het domein sinds 2007. Hun gezamelijke passie is niet ongemerkt gebleven en ondertussen hebben ze zowel nationaal als internationaal een uitstekende reputatie opgebouwd.

De wijnstreek Gavi is gelegen in het zuidoosten van de provincie Alessandria, vlak bij Ligurië. Deze DOCG regio is rijk gezegend met kalkrijke bodems die zorgen voor terroirwijnen met veel mineraliteit, elegantie, puurheid, finesse en citrustoetsen.

De wijngaarden van Bergaglio zijn gelegen op een hoogte van ongeveer 300 meter en worden minutieus verzorgd. Kwaliteit is hier de focus. Het domein omvat 18 hectare en er wordt uitsluitend met de hand geplukt. De zin voor perfectie wordt ook doorgedreven tijdens de vinificatie. De wijnen rijpen inroestvrij stalen tanks en blinken uit in zuiverheid, elegantie, mineraliteit en puurheid.

De wijngaard op de Minaiaheuvel is hun paradepaardje en heeft een oppervlakte van 6 hectare. De wijnstokken hebben een leeftijd tussen de 30 en 75 jaar. Vieilles Vignes dus en erg waardevol. De Minaia Gavi di Gavi Nicola Bergaglio wordt voor 100% uit de Cortese-druif gemaakt en is verrassend, mineralig en rond. De wijn wordt ook wel de Chablis van Italië genoemd.

Wijnen:

Nicola Bergaglio Gavi di Gavi Minaia 2021
Nicola Bergaglio
750 ml - Bouteille
Droog wit
In voorraad

15,45 €