Las NiNas

Las NiNas

Omdat we een 'kleine voetafdruk' belangrijk vinden en dit ook graag doortrekken in ons assortiment, hebben we toch een uitzonderlng gemaakt voor dit domein uit Chili. 

Chili is een zeer uitgestrekt land van ruim 4.000 km lang en is even lang als de afstand van het zuiden van Italië tot het meest noordelijke puntje van Noorwegen. De wijngaarden bevinden zich vooral in het midden van het land en strekt zich uit over honderden kilometers. De wijngaarden van Las NiNas liggen in Apalta, het beste deel van de centraal gelegen Colchagua-vallei, die op zich al een optimaal klimaat heeft. De bijna 40 ha krijgen enerzijnds bescherming van het nabije Andesgebergte, maar ook van de lagere heuvels die er rond liggen. Deze ligging, samen met de maritieme wind van over de Stille Oceaan zorgen voor een optimaal klimaat voor de rode druiven. Er is veel zon, maar de temperatuurschommelingen binnen één dag zijn er groot, waardoor de druiven hun frisheid behouden.

Het land beschikt niet alleen over zeer goede klimatologische omstandigheden, maar het is ook opgericht door 3 Franse families in de tweede helft van de jaren '90. Zij werden verliefd op de unieke natuur in dit gebied op slechts twee uur rijden van hoofdstad Santiago.

Er werden wijngaarden aangeplant die de namen van hun echtgenotes en dochters kregen. Vandaar ook de naam 'Las NiNas', wat in het Spaans 'meisjes' betekent.

Chili is het thuisland van de Carmenère en zelfs de referentie. Verder komen de andere druivenrassen in oorsprong uit Frankrijk.

Er werd altijd zo natuurlijk mogelijk gewerkt en in 2017 was het volledige domein BIO gecertifieerd. In 2021 werd het domein gekocht door de uit de Elzas afkomstige wijnfamilie Helfrich, die ondertussen met een nieuwe wijnkelder de lat nog hoger legden....

Wijnen:

Las NiNas Chardonnay 2021
Las NiNas
750 ml - Bouteille
Fris/fruitig wit
In voorraad

11,95 €