Cros de la Mûre

Cros De La Mûre

Eric en Myriam zijn broer en zus en namen het domein met 16 hectare over van hun vader. Ondertussen bezitten ze 20 hectare. Het domein situeert zich in het kleine ‘Derboux’.

De wijngaarden hebben allen een expositie zuid, zuid-oost en zuid-west en ze liggen ook iets hoger, zodat ze meer verkoeling hebben en daardoor evenwichtige druiven voortbrengen. Daarbij waait de mistral zo’n 100 dagen per jaar over de wijngaarden en dat zorgt voor een uitstekende gezondheid van de stokken en druiven.

De wijnen zijn van een uitzonderlijke concentratie, wat begrijpelijk is met een rendement van slechts 25 hl/ha voor de gewone Côtes du Rhône en slechts 23 hl/ha voor de overige wijnen...

De oogst spreidt zich uit over anderhalve maand, en er wordt dikwijls in meerdere ‘ritten’ geplukt om de druiven op hun perfecte rijpheid en in kleine mandjes te oogsten.

De vinificatie is traditioneel en de opvoeding gebeurt uitsluitend in cuves en hij gebruikt dus voor geen enkele van zijn wijnen een houtrijping. Hier wordt vooral gestreefd naar fijne en evenwichtige wijnen. Een arbeidsintensief werk, maar met resultaat in het glas.... Eric werkt volledig biologisch en ook biodynamisch.

 

Wijnen: