Domaine Saint Amant

Domaine Saint Amant

Camille Nosworthy is de dochter van eigenaar Jacques Wallut en bezit 12 hectare wijngaarden op een hoogte van 500 meter naast Les Dentelles de Montmirail in het dorpje Suzette. De hoge ligging en de steeds aanwezige mistral dragen bij tot de gezonde druiven. De temperatuur is hier beduidend lager dan beneden op de plateaus en daarom zijn ze ook met twee weken vertraging rijp, wat de wijn finesse, frisheid en balans geeft. Manuele oogst in kleine bakken met een gemiddelde opbrengst rond de 35 hl/ha.

De moderne en uiterst goed geëquipeerde kelder ligt gedeeltelijk ondergronds en is geclimatiseerd. De inox cuves zijn ook allemaal temperatuur gestuurd en ook de pers is van de allerbeste kwaliteit.

Dit kleine domein werkt op een traditionele manier en bijzonder perfectionistisch in alle stadia: ambachtelijke werkwijze op de steile hellingen in de wijngaard, enorm lage rendementen, manuele pluk met bijkomende manuele triage op het domein, zeer nauwlettende vinificatie  en een verzorgde en temperatuur geregelde stockage.

Wij waren vooral onder de indruk van de witte wijnen, maar ook de rode vallen bijzonder in de smaak.

Wijnen: