Domaine La Roubine

Domaine La Roubine

Het verhaal van Eric Ughetto en Sophie begint wanneer ze het familiale domein, gelegen in hartje Gigondas, overnemen in 1990. De wijngaarden bevinden zich aan de voet van de Dentelles op 300 m hoogte. Deze ligging vraagt veel aandacht, maar geeft druiven met finesse en tegelijk ook een enorme concentratie. 

Ze bezitten momenteel ongeveer 16 hectare op een klei - kalkachtige ondergrond. Deze kleinschaligheid geeft ruimte om de druiven in perfect rijpe staat te plukken met de hand. Eric is voorstander van de vinificatie van de volledige trossen, dus met de steeltjes, op voorwaarde dat de steeltjes echt goed rijp zijn en alleen zachte tannines kunnen aanbrengen. Hij assembleert de cuvées ook al in het begin van de vinificatie. Hij gebruikt enkel de natuurlijk aanwezige gisten. De helft van de oogst verblijft in beton omwille van het behoud van het fruit en de frisheid. De andere helft verblijft in demi-muids om de tannines mooi af te ronden. 

De wijnen worden niet geklaard en evenmin gefilterd voor botteling. Met veel aandacht drukt Eric zijn stempel op zijn cuvées, die allen een schoolvoorbeeld zijn voor de appellatie. Biologische wijnbouw.

 

Wijnen: