Domaine la Réméjeanne

Domaine La Réméjeanne

Rémy installeerde zich in 1988 op het ouderlijk domein dat zijn vader François stichtte in 1960. Het domein telt 35 hectare wijngaarden en twee hectare olijfbomen, verdeeld over diverse ondergronden en in een straal van 2 km van de kelder. De terrassen liggen op een hoogte tussen 200 en 280 meter en hebben vooral een oriëntatie richting oost en zuidoost. Het is deze ligging en hoogte wat er voor zorgt dat de wijnen zo fris en elegant, zo geparfumeerd en energiek zijn. De mistral waait hier ook bijna altijd, waardoor ziektes zoals schimmels hier weinig kans krijgen en waardoor het biologisch werken makkelijker wordt.

Er wordt uitsluitend manueel geplukt bij optimale rijpheid met vervolgens een selectieve sortering op de trieertafels voor het binnenkomen van de druiven in de kelder. Er wordt enkel gebruik gemaakt van de natuurlijk aanwezige gisten.

Ria, de van origine belgische vrouw van Rémy, is steeds in de buurt en staat volledig achter Rémy. Zij maakt ook heerlijke vijgenconfituur die sinds enkele jaren te koop is....

 

Wijnen: