Grès Saint Paul

Grès Saint Paul

Jean Philippe is reeds de 7de generatie die het domein opvolgt sinds de start in 1830. Hij nam het domein over in 1976: het begin voor een culturele revolutie op het domein! De Muscat de Lunel werd terug op de kaart geplaatst.

Sinds 1997 heeft hij het punt van de perfectie bereikt. Enkele jaren later kruist Philippe Salasc, een spring in ‘t veld en gedreven, koppig, rationeel, maar zo’n kei in het vak, de weg van Jean Phi. Samen brengen ze Grès Saint Paul weer in de glorie van weleer. Philippe als “mon fils spirituel” en Jean Phi als “mon professeur distrait”. 

Momenteel telt het areaal 24 hectare zorgvuldig geselecteerde wijngaarden van een hoge landbouwkundige waarde. De wind waait er stevig (niet ver van de zee) en door de koele avondbries brengt de wijngaard druiven voort van een ongekende finesse. Het domein werkt met respect voor de natuur. Elk perceel wordt apart geoogst en gevinifieerd. Sinds enkele jaren wordt er bijna geen houtlagering meer toegepast, omdat zij vooral het mooie fruit en finesse van de wijnen onderstrepen.

Ook een mooi assortiment dessertwijnen. Steeds op basis van de Muscat druif. Biologische wijnbouw.

Wijnen:

Esprit de la Fontaine
Grès Saint Paul
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
In voorraad

40,00 €