Château l

Château L'Euzière

 

Het kleine Pic Saint Loup geldt als één van de mooiste “crus” van de Languedoc met duidelijke stijlverschillen tussen de diverse producenten.

Zus Marcelle en broer Michel gaan resoluut voor finesse en verfijning, een zachte tanninestructuur en mooi fruit. Zij bezitten momenteel 23 hectare wijngaarden in Fontanés, in de schaduw van de prachtige Pic Saint Loup. De naam van het domein verwijst naar de laagstammige groene eikenstruiken die hier veelvuldig voorkomen : “Les Yeuses”.

In 1988 hebben ze een ondergrondse kelder gebouwd die de wijnen in optimale omstandigheden kan laten rijpen in de barriques.

Deze regio beschikt over een microklimaat en dit is een zegen voor de druiven. Zo is er ook een groter verschil tussen dag- en nachttemperatuur ten opzichte van de rest van de regio. De oogst vervalt minder snel in het soms overrijpe karakter en dit geeft hen de finesse en de frisse fruitigheid en elegantie mee. Zij werken ook met extreem lage rendementen. De cuvée “Escarboucles” schommelt rond de 25 hl/ha ! Een absolute topwijn.

Wijnen: