Domaine de la Bouysse

Domaine De La Bouysse

Domaine de la Bouysse is gelegen in Saint André de Roquelongue, in het hartje van de Corbières-regio. Martine Pagès en haar broer Christophe zijn beide oenoloog en volgden het familiale domein op en dit als vierde generatie. Toen zij begonnen in 1996, was hun eerste zorg: een perfecte combinatie van de meest uitgelezen wijngaarden vergaren. Zij bezitten momenteel 50 hectaren met stokken tussen de 30 en de 115 jaar oud en dit op het terroir van Fontfroide (voornamelijk klei en zand) en de bekende Boutenac (kleigrond met kalksteen en grote keien), waar diverse percelen wijnstokken herbergen van méér dan een eeuw oud!

Het klimaat is te vergelijken met dat van de Provence: ongeveer 300 dagen zon per jaar en een gemiddelde temperatuur van 35°C in de zomermaanden met onweders vanaf eind augustus. Ze bewerken de wijngaarden op een natuurlijke manier en hiervoor gebruiken ze hun eigen gemaakte compost.

Martine en Christophe hebben onlangs hun volledig nieuwe vinificatiekelder en stockageruimte kunnen betrekken. Zij lieten het inpikken met de allernieuwste materialen en betonnen cuves. Zij produceren vooral wijnen uit de appellatie Corbières, maar ook hun monocépage-wijnen en IGP’s zijn de moeite waard!

Biologische wijnbouw.

Wijnen: