Le Roc des Anges

Le Roc Des Anges

Marjorie Gallet heeft op haar 23ste, in februari 2001, 10 hectare wijngaarden kunnen kopen. Later kocht ze er nog eens 15 hectare met mediterrane druivensoorten bij. De wijngaarden bevinden zich vooral op de noordelijke hellingen van de berg ‘Força Real’. De gemiddelde ouderdom van de stokken is 65 jaar (tussen 3 en 103 jaar oud).

Het werk in de wijngaard gaat terug naar de basis met respect voor de natuur en de constante zoektocht naar de mooiste expressie van de ondergrond.

Er wordt manueel geplukt en elke tros gaat door haar handen ter controle. Vanaf de fermentatie laat ze de wijn met rust en zal ze geen manipulatie meer uitvoeren.

De naam Roc des Anges is afkomstig van de wijngaard met de naam: Roc Blanc, waarbij de blanke quartz zeer typerend is. Het gemiddelde rendement bedraagt hier 17 hl/ha, wat het gevolg is van de natuurlijke ouderdom van de stokken, de arme grond en het droge klimaat. Ondanks de grote hitte in deze regio brengen zij enorm fijne, mineraal getoetste en zuivere wijnen voort.

Het domein werkt volledig biologisch en gaat ook over op de biodynamie.

 

Wijnen: