Tenuta Olim Bauda

Tenuta Olim Bauda

De familie Bertolino maakt reeds sinds 4 generaties wijn en bezit wijngaarden in het noorden van Italië, namelijk in de regio van Piëmonte. Momenteel staan Gianni, broer Dino en zus Diana aan het hoofd van het domein.

De familie Bertolino heeft midden de jaren 90 de filosofie op het domein grondig gewijzigd met de aankoop van bijkomende wijngaarden op specifieke terroirs in de verschillende regio’s van Piëmonte. Het domein produceert zowel de witte wijnen uit de Gavi-regio, en in belangrijke mate (het vlaggeschip van het domein) de Barbera –wijnen uit de Asti-regio van verschillende cru’s en daarnaast nog de Moscato d’Asti’s.

Wijnstokken tussen de 30 en 60 jaren oud, telkens op een geëigende ondergrond, staan garant voor de basis van mooie Piëmontese wijnen. De Barbera’s van het domein geven doorgaans erg veel complexiteit en zijn mooi gevuld met rijp fruit, met verder een verfijnde frisheid en gedistingeerde zuren.  

Giuseppe Caviola is sedert enkele jaren de oenoloog die de wijnen in het juiste spoor weet te krijgen. Er wordt geen Barolo gemaakt, maar men concentreert zich in rood op de Barbera-druif. De voorbije jaren werden de wijnen zowel in de Italiaanse als Amerikaanse wijnpers met de hoogste kwoteringen beloond.

 

Wijnen: