Tenuta Olim Bauda

Tenuta Olim Bauda

De familie Bertolino maakt reeds sinds 4 generaties wijn en bezit wijngaarden in het noordoosten van Italië, in de provincie Asti en in de regio van Piëmonte. Momenteel staan Gianni, broer Dino en zus Diana aan het hoofd van het familiale domein en ze doen dit met veel kennis, inzet, toewijding en geduld. Het domein is uitgerust met een moderne ruimte met alle nodige infrastructuur om de wijnen te vinifiëren en te vergisten. Daarnaast bezitten ze een schitterende historische vatenkelder waar de wijnen kunnen rusten totdat ze op de markt gebracht worden. Alles in huis om pittige, karaktervolle en moderne wijnen te produceren, waar je zonder moeite nog een glas van drinkt.

Piemonte mag dan bij uitstek worden beschouwd als een rode wijn-regio, er wordt ook uitstekend wit gemaakt. Gavi di Gavi is een van de beroemdste witte wijnen van de streek en wordt gemaakt van de inheemse cortese-druif.

De familie Bertolino heeft midden de jaren 90 de filosofie op het domein grondig gewijzigd met de aankoop van bijkomende wijngaarden op specifieke terroirs in de verschillende regio’s van Piëmonte. Het domein produceert zowel de witte wijnen uit de Gavi-regio, en in belangrijke mate (het vlaggeschip van het domein) de Barbera–wijnen uit de Asti-regio van verschillende cru’s en daarnaast nog de Moscato d’Asti’s.

Wijnstokken tussen de 30 en 60 jaren oud, telkens op een geëigende ondergrond, staan garant voor de basis van mooie Piëmontese wijnen. De Barbera’s van het domein geven doorgaans erg veel complexiteit en zijn mooi gevuld met rijp fruit, met verder een verfijnde frisheid en gedistingeerde zuren.  

Giuseppe Caviola is sedert enkele jaren de oenoloog die de wijnen in het juiste spoor weet te krijgen. Er wordt geen Barolo gemaakt, maar men concentreert zich in rood op de Barbera-druif. De voorbije jaren werden de wijnen zowel in de Italiaanse als Amerikaanse wijnpers met de hoogste kwoteringen beloond.

Wijnen:

Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti Sup Nizza 2017
Tenuta Olim Bauda
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
In voorraad

29,95 €

Tenuta Olim Bauda Nizza DOCG Riserva Bauda 2016
Tenuta Olim Bauda
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
Beperkte voorraad!

43,00 €

Tenuta Olim Bauda Pian Centive Moscato d'Asti - 50 cl 2017
Tenuta Olim Bauda
500 ml - Petite Bouteille
Zoet wit
In voorraad

10,95 €

Tenuta Olim Bauda Moscato d'Asti Centive 2020
Tenuta Olim Bauda
750 ml - Bouteille
Zoet wit
In voorraad

11,95 €