Danner

Danner

In het voorjaar leerde ik Alexander Danner kennen en ik moet zeggen: ik was vanaf de eerste slok verkocht van zijn heldere wijnen. Alexander nam het bedrijf van zijn vader over in 2006 en in 2009 kreeg hij al de titel van "meest talentvolle wijnbouwer".

De roots gaan terug tot ergens in 1700. Eten en drinken stond toen centraal en dat doet het nu nog, wel met een andere invulling. Kwalitatief en met een culturele waarde. Slow food. Anno 2015 is wijnmaken een combinatie van creativiteit, het begrijpen van de natuur, het fysieke werk, intellect en vooral liefde voor het vak. Ook eerlijkheid en transparantie behoort hiertoe. Alexander geniet van zijn werk, is erg geduldig, stapt weg van chemie en is op zoek naar de traditionele, droge wijnen en doet dit door verschillende technieken te gebruiken. Hij wil gevoel en extractie in zijn wijnen. Zijn wijnen vertellen zelf hun verhaal. Hij gebruikt hiervoor micro organismen uit Japan en die zorgen voor gezonde wijngaarden en gezonde druiven.

Hij leerde het vak bij de meest gerenomeerde Bourgondische wijnbouwer en is er nu nog steeds kind aan huis....

Zijn wijnen zijn onder te brengen in 3 karakters:

Type 1: fris, frivool, licht, fruitig, levendig en krokant met een mooie mineraliteit. Heerlijk als aperitief of bij salades. Gevinifieerd in inox.

Type 2: complexer en voller, delicater en aromatischer. Selectie van erg rijpe druiven. Maaltijdwijnen. Gevinifieerd in grote fusten.

Type 3: Romig en velours, krachtig en intens. Voor de gevorderde wijnliefhebber. Gevinifieerd in kleine barriques.

Biologische en biodynamische wijnbouw.

Wijnen: