Château Revelette

Château Revelette

Peter Fischer is de zoon van een Duitse industrieel, genoot zijn opleiding in Californië en kocht het domein in het hartje van de Provence in 1985. In de schaduw van de Sainte-Victoire, op 30 km ten noorden van Aix-en-Provence ligt het dorp Jouques. Momenteel bezit hij er ongeveer 30 hectare wijngaarden, gesitueerd op 17 percelen die gelegen zijn tussen 330 en 400 m hoogte en beplant met 11 verschillende cépages. Koude winters en warme, droge zomers en een prachtige terroir. Het werk in de kelder is traditioneel met betonnen cuves, aangevuld met de meest moderne materialen om een gerespecteerde vinificatie te waarborgen. Peter vormt met Jean-Michel Gérin en Laurent Combier het Trio Infernal….Zij bezitten samen een kleine wijngaard in de regio Priorat.

Biologische wijnbouw met certificatie ‘Ecocert’. Geen insecticides, geen onkruidbestrijders. Actieve rendementsbeperkingen. Alle druiven met de hand geoogst. Zo weinig mogelijk sulfiet.

Peter’s levenswerk is: ‘wijn maken, echte wijn’. Hij controleert dan ook het hele proces zelf, zonder buitenstaanders.

De basiscuvées zijn een reflectie van de maturiteit van de zuidelijke wijngaarden en de frisheid van de bergen. Ze worden op hun frisheid en dus in cuves gevinifieerd.

Het gamma ‘les grands vins’ zijn afkomstig van de meest kwalitatieve wijngaarden. Ze worden zo puur mogelijk gevinifieerd, waarbij hun unieke karakter opvalt. De vinificatie in barriques zorgt voor een harmonieuze schare aan aroma’s en geeft de wijn zijn langere leven. Deze wijnen hebben recht op een zacht ritueel in een karaf.

Wijnen:

Revelette PUR Vin de France 2020
Château Revelette
750 ml - Bouteille
Fris/fruitig wit
In voorraad

16,50 €

Revelette Le Grand Blanc IGP 2015
Château Revelette
750 ml - Bouteille
Vol/stevig wit
In voorraad

26,95 €