Carvinea

Carvinea

Puglia is een 400 km lange wijnregio, aan de hiel van Italië. Carvinea is gelegen in Carovigno, een deelgebied van Salento, op ongeveer 25 km van Brindisi. We zitten hier dus echt in de hak van de Italiaanse laars, met aan de ene kant, op enkele kilometer afstand, de Adriatische zee en aan de andere kant de Ionische zee (Korfoe ligt in vogelvlucht op minder dan 200 km).

Carvinea is de passie van Beppe di Maria, die het historische domein kocht in 2000 en vervolgens geheel restaureerde. Beppe wist wat hij wilde, had een visie en de middelen en was zo gepassioneerd, dat dit alles indruk maakte op Riccardo Catarella. Riccardo is de beste oenoloog van Italië en is wereldwijd bekend. De samenwerking lag dus voor de hand.

Samen hebben ze Carvinea uitgebouwd tot een 'boutique winery' met een harmonieus en eigentijds assortiment kwaliteitswijnen.

Ze bewerken de wijngaarden met paard en kar, omdat bewezen is dat de hoeven van het paard de micro fauna niet kan beschadigen. Zo blijft de ondergrond los en krijgt hij voldoende zuurstof.

Sinds 2012 is Carvinea ook lid van het Wine Research Team, een ambitieus project van méér dan 30 Italiaanse wijndomeinen om betere en gezonde wijn te maken. Wijn zonder toegevoegde sulfiet is daarbij momenteel het belangrijkste studieproject.

Carvinea werkt al jaren biologisch en past dus perfect in ons assortiment !

Wijnen:

Carvinea Otto Rosso Salento IGP 2014
Carvinea
750 ml - Bouteille
Fris/fruitig rood
In voorraad

21,45 €

Carvinea Primitivo Frugifero IGP 2020
Carvinea
750 ml - Bouteille
Kruidig rood
In voorraad

17,45 €

Carvinea Sierma Rosso Salento IGP 2013
Carvinea
750 ml - Bouteille
Vol/stevig rood
In voorraad

17,95 €