Wijn : Roc des Anges L'Oca

Beschrijving:

Deze 100% macabeu cuvée dankt zijn naam ("gans" in het Catalaans) aan de vorm van het perceel dat zich aftekent als een gans in volle vlucht. Hier heeft de wijnstok een zeer respectabele leeftijd van 60 jaar en profiteert hij van een ondergrond van schalieplaten bedekt met een ader van rode klei rijk aan ijzeroxide. Dit geeft de wijn een opmerkelijke diepte van materie. Altijd blootgesteld op de noordelijke helling van de berg Força Real, wordt het beschermd tegen overmatige zomerhitte en vindt het een gunstige vochtigheid op diepte.

Ondanks zijn zeer bleke kleur, met een bijna grijze reflectie, is deze Oca 2018 direct krachtig en expressief oin de neus. Allereerst ervaren we een pittige mineraliteit. Misschien nog verbazingwekkender (maar de Middellandse Zee en de zeewind zijn uiteindelijk nog niet zo ver), heeft het boeket een zweem van frisse zeebries. Verder gele bloemen, sap van violet, perzikjam, mirabel, gele pruimen, citrusschil en stervrucht.

In de mond mooi, rijp fruit, lichte ziltheid en kruiden. Kruisbes en sinaasappelsuikergoed volgen. Lange afdronk met een fijne bitterigheid en terugkomend fruit, waaronder vooral de pruimen.

Gastronomie:

  • gegratineerde schaal-en schelpdieren
  • assortiment gegrilde vissen
  • gegrilde zeebaars met gestoomde venkel

 

Naam:
Roc des Anges L'Oca
Jaartal:
2018
Land:
Frankrijk
Regio:
Roussillon
Domein:
Le Roc des Anges
Appellatie:
IGP Côtes Catalanes
Maat:
750 - Bouteille
Type:
Droog wit
Houtlagering:
Deels
Biologisch:
Ja
Druiven:
Macabeu
Prijs:
32,00 €
Voorraad:
In voorraad