Wijn : Roc des Anges Imalaya

Beschrijving:

Hier is zeker de zeldzaamste en misschien wel de meest "indrukwekkende" van de gedeeltelijke jaargangen van Roc des Anges, een van die wijnen waarvoor de term mineraliteit zijn volle betekenis krijgt! Het is in Tarerach, precies tegen de Pyrenese berg, 500 meter boven de zeespiegel aan de westkant van Roussillon, dat Marjorie en Stéphane dit kleine perceel beplant met grijze carignan bebouwen. Deze historische variëteit uit Roussillon, vandaag de dag bijna vergeten omdat er amper 20 hectare over is in de hele regio, werd hier in 1962 aangeplant op graniet- en zandgronden die de druiven deze minerale intensiteit volledig geven. Natuurlijk heeft het Marjorie en Stéphane veel werk en geduld gekost om dit perceel van oude wijnstokken, het verste van het landgoed, in al zijn vitaliteit te herstellen: regelmatige grondbewerking, bijdrage van bio-dynamische preparaten, opdat de ondergrond, na vroegere jaren van conventionele wijnbouw, al zijn microbiële leven vindt en dit evenwicht waarop de wijnstok zich voedt.

Tegenwoordig bereikt deze Imalaya cuvée effectief hoogten van complexiteit en vooral van een diepe en levendige mineraliteit.

Vanaf de eerste neus adem je de grond en de ondergrond in, tussen steenslag, zeezout en gietijzer ... De complexiteit van de plant is er ook en roept op zijn beurt wortelgroenten, selderij, venkel, eucalyptus en zelfs jasmijnthee op. Wat het fruit betreft, het schijnt met vrij frisse en energieke tonen van limoen, wit fruit en kiwi.

In de mond lijkt de textuur bijna doorschijnend: toch draagt ​​de wijn een echte kracht, een zoute dynamiek die je smaakpapillen voortdurend prikkelt en je een idee in gedachten geeft: om er op terug te komen.

Gastronomie:

  • gerookte vis
  • zwezerik met citroen
  • carpaccio van langoustines

 

Naam:
Roc des Anges Imalaya
Jaartal:
2018
Land:
Frankrijk
Regio:
Roussillon
Domein:
Le Roc des Anges
Appellatie:
IGP Côtes Catalanes
Maat:
750 - Bouteille
Type:
Vol/stevig wit
Houtlagering:
Nee
Druiven:
Carignan
Prijs:
32,00 €
Voorraad:
In voorraad