Focus op wijnen met een verhaal en in een kader.

Ik sta tussen de wijnbouwer en u als wijngenieter. Korter dan dit kan de keten niet zijn.

De kern, dat is wijn met persoonlijkheid. Wijnen die gemaakt zijn door gepassioneerde wijnbouwers en die gedegusteerd worden door gepassioneerde wijnliefhebbers. Wijnen die in goed gezelschap vergezeld worden van aangepaste gerechten. Daarmee is mijn verhaal ooit gestart, en daar ga ik nu terug naartoe.

Het verhaal, dat is in de eerste plaats dat van de wijnbouwer. Meer dan ooit wordt de nadruk gelegd op de productie van de wijn en welke filosofie er achter zit. Dat betekent dat ik opteer voor een kleiner assortiment met telkens de beste cuvées van gekende wijnbouwers en dit in verschillende prijsklassen. Maar ook dat we nog meer op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten in Europa die we maar beperkt kunnen aanbieden via onze nieuwsbrief en blog.

Het kader, dat is uw beleving. Le pur sang zoekt de beste gastronomische combinaties voor elke wijn, zowel voor particulieren als voor professionele klanten. Dat zijn recepten, maar ook evenementen. Of ingrediënten. Uitstekende olijfolie.

De "klassieke" winkel is niet langer het centrum van de activiteiten. Ik heb er voor gekozen om me te concentreren op de verhalen en om de logistiek in professionele handen te geven. U kan eenvoudig zoeken, vergelijken, bestellen, via de nieuwe webshop, via e-mail of telefonisch. De wijnen worden bij u thuis of op de zaak geleverd. Vanzelfsprekend sta ik altijd klaar voor advies en goede raad en de goed uitgebouwde website/webshop is een grote bron aan achtergrondinformatie. Wijnliefhebbers die dat wensen, krijgen na inschrijving voor de nieuwsbrief, een uitnodiging voor onze degustaties.

Mijn blog zal voor iedereen te volgen zijn. Daarin zal ik regelmatig nieuwigheden lanceren, recepten uitwerken, linken met de gepaste wijnen, wijnverhalen delen, ...

Kortom.
Dit is het begin van een nieuw verhaal, een verhaal dat voor de trouwe klanten erg vertrouwd zal aanvoelen. Ik hoop dat u dat verhaal samen met mij wil beleven.